Verzuringstest - Alka Vitae
Meet uw zuurgraad
Verpakking met 15 pH-teststrips
Productinformatie
Verzuring kan op een makkelijke manier worden gemeten via de urine. Met de Alka® pH- Teststrips kunt u een indicatie krijgen van de mate van verzuring van uw lichaam.
- Eenvoudig zelf de zuurgraad meten
- Uitslag binnen enkele seconden zichtbaar
- Verpakking met handig pH-kleurenschema
- pH-teststrips van medische kwaliteit
- Meetbereik pH 4,5 – 10
Het belang van een juiste pH-waarde
Een goede pH-waarde is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Een te hoge zuurgraad kan gevolgen hebben voor het functioneren van het lichaam. Factoren die onze pH-waarden beïnvloeden zijn voeding, stress, medicijngebruik, intensieve lichamelijke belasting en milieufactoren. Ons lichaam heeft een ingebouwd reguleringssysteem. Bij afwijkingen gaat het lichaam zelf aan de slag om zuren te neutraliseren en af te voeren. Echter, bij (te) hoge verzuring nemen belangrijke mineralenvoorraden af met allerlei klachten tot gevolg. Het is om die reden van belang om de pH-waarde optimaal in stand te houden.
Verschillende pH-waardes in één lichaam
Het lichaam heeft niet één ideale pH-waarde. Allerlei verschillende weefsels of vloeistoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld speeksel, urine of bloed, hebben elk een eigen optimale pH-waarde. Voor het goed functioneren van diverse lichaamsfuncties is het belangrijk om de zuurgraad in het lichaam op peil te houden. Het meten van de pH-waarde is daarbij een handig hulpmiddel.
Met Alka® pH-Teststrips kunt u eenvoudig de zuurgraad van vloeistoffen meten. Een vloeistof is zuur als de pH lager is dan 7 en een vloeistof is basisch als de pH hoger is dan 7. Even het pH-stripje in de vloeistof dippen, daarna de kleuren van het stripje vergelijken met het kleurenkaartje en u weet wat de pH-waarde is.
Gebruiksaanwijzing bij het meten van uw zuurgraad
Via het meten van uw urine met de Alka® pH-Teststrips kunt u een indicatie krijgen van de mate van verzuring van uw lichaam. Om een zo goed mogelijk beeld van uw zuurgraad te verkrijgen dient u op één dag drie keer te meten.
Als u de voortgang van uw zuur-base balans wilt volgen kunt u de metingen elke 2 weken herhalen.
Uw pH-waarde meten:
- Eet en drink op de avond voorafgaand aan de testdag uur niets meer vanaf 20:00 uur, behalve water.
- Start de testdag met het meten van de ochtendurine.
- Voer de 2e meting ’s middags rond 13:00 uur uit met een nieuwe teststrip.
- Sluit de testdag ’s avonds af met een laatste meting rond 20:00 uur.
Uitslag berekenen:
Door de gemeten pH-waardes te noteren, kunt u de gemiddelde dagwaarde berekenen door de 3 metingen op te tellen en te delen door 3. De verpakking biedt een handig hulpmiddel om de pH-metingen overzichtelijk te registreren.
Wat betekent de uitslag voor u?
De uitkomst van de gemiddelde pH-waarde van de 3 opeenvolgende testdagen kunt u als volgt interpreteren:
Gemiddelde pH-waarde tussen 6.5 en 7.0 = geen significante verzuring
Gemiddelde pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 = middelmatige verzuring
Gemiddelde pH-waarde tussen 4.5 en 5.5 = hoge mate van verzuring
Goed om te weten:
Metingen van uw ochtendurine zijn vaak het zuurst, omdat tijdens de nacht het lichaam veel zure afvalstoffen produceert.
Disclaimer:
Deze pagina bevat informatie over voedingssupplementen, die als aanvulling op de voeding kunnen worden gebruikt. Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen maar zijn bedoeld ter ondersteuning van de gezondheid. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Indien u lichamelijk ziek bent, raadpleeg dan een (natuur)arts of therapeut.
Downloads